Αρχική Σελίδα Ευρωπαϊκά Προγράμματα

PostHeaderIcon Ευρωπαϊκά προγράμματα

Το Τμήμα συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής Φοιτητών και Kαθηγητών με Ευρωπαϊκά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για παράδειγμα αναφέρεται το πρόγραμμα Έρασμος (Erasmus), το οποίο δίδει τη δυνατότητα σε φοιτητές του Τμήματος να φοιτήσουν για ένα διάστημα σε Ευρωπαϊκά Ιδρύματα, με τα οποία έχουν συναφθεί διμερείς συμφωνίες. Συνήθως η παραμονή στο εξωτερικό είναι διάρκειας έξι (6) μηνών και καλύπτει την πρακτική άσκηση σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών. Στους φοιτητές παρέχεται οικονομικό βοήθημα από το πρόγραμμα για τα έξοδα διαμονής τους στο εξωτερικό.

Πληροφορίες για τις προϋποθέσεις συμμετοχής καθώς επίσης για την ακολουθούμενη διαδικασία δίδονται από την κ. Α. Βαλσαμίδου, τηλέφωνο 2510/462149, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Στα πλαίσια του προγράμματος Έρασμος, στο χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2010/2011, τρεις (3) φοιτήτριες του Τμήματος μετέβησαν στο εξωτερικό για χρονική διάρκεια έξι (6) μηνών. Δύο (2) φοιτήτριες στο Fachhochschule Nürnberg, Γερμανία και μία (1) φοιτήτρια στο Universite Science and Technology de Lille, Γαλλία.